Задаци 3

1.Баца се М  пута коцкица за јамб. Написати програм који ће нам дати одговор колико пута је бачен паран број на коцкици. (број на коцкици је од 1 до 6)

2.Бацају се М пута  две коцкице. Написати програм који ће нам дати одговор, колико пута је збир вредности које дају две коцкице био већи од 8. (број на коцкици је од 1 до 6)

3.У врсту стаје М војника. Војници нису поређани по висини већ произвољно. Написати програм који ће нам “одговорити” колико има ли виших војника од првог у врсти и колико.

4. Градски аутобус бр.2 Југопревоза Крушевац има највећу гужву и највише путника. Директор градског превоза је возачу на линији 2 рекао да бележи број путника који уђу и који изађу на свакој станици, како би утврдио максималан број путника у аутобусу. Пошто је возач заузет а и бројање му не иде од руке одлучио је да напише програм који ће му помоћи да обави овај посао.

       Помозите возачу и напишите програм који ће имати следеће податке:

– број станица,

*у следећих А редова, број путника В који уђу и број путника С који изађу из аутобуса (логично, на првој станици путници неће излазити а на последњој неће улазити па ће се уносити 0 )

*решење Р које представља максималан број путника који је био у аутобусу

5. Група патуљака је ангажована да за утврђење грофа Данила Семјонова направи одбрамбени зид ка северу. Зид су почели да праве од запада ка истоку и до пуне висине зида сваког дана направе исти број метара. Патуљци, иако су јако вредни, одређен број дана раде, а затим се један дан одмарају. Написати програм у коме се уноси колико метара зида Zпатуљци направе за један дан, затим колико дана Rраде узастопно пре него што направе један дан паузе и колико су укупно дана Dпровели у изградњи зида. Програм треба да израчуна колико метара зида су патуљци направили.

Постави коментар