Задаци 2

11. Авион лети q секунди. Написати колико је то сати, минута и секунди.

12. Човек неси 2 хлеба, жена 1 а дете пола хлеба. Написати програм који ће нам за унети број хлеба Н написати све могућности ношења хлеба.

13. У оптицају  је ковани новац од 1, 2 и 5 динара. Написати на основу унете цене све могуће варијанте плаћања кованим новцем (колико је потребно новчића од 5, 2 и 1 динара).

14. На електричном бројилу постоји бројчаник за скупу и бројчаник за јефтину струју. На основу потрошње струје корисник може бити у плавој или црвеној зони. Уколико је потрошио мање од 1000Kwh корисник је у плавој зони, у супротном он је у црвеној зони. Цена јефтине струје у плавој зони је Q а скупе W динара. Цена јефтине струје у црвеној зони је E а скупе R  динара. На основну цену се плаћа и TV претплата у висини од 500 динара. Ако је корисник потрошио  T јефтине и Y скупе струје одредити којој зони припада и колики ће му бити рачун за струју.

15. Бацају се три коцкице и дају збир А. Написати програм који ће нам на основу унетог броја А написати све могућности бачених коцкица.

16. На улазу у пећину постоје два пута која воде до блага. Чувар блага, без престанка, иде једним путем, од улаза ка благу и назад, за време Т1. На другом путу до блага постоје 2.врата која се откључавају за време Т2. Ако Петру треба Т3 времена да другим путем дође до блага (без откључавања врата) одредити на основу Т1, Т2, Т3 да ли ће Петар узети благо. (Једном откључана врата се више не затварају, чувар се окреће назад чим дође до блага или улаза у пећину).

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s